28 Aralık 2010 Salı

Microsoft Office Word 2007

Microsoft Office Word 2007 Microsoft Office Word 2007, Office Excel 2007, Office PowerPoint 2007 ve Office Access 2007'yi açtığınızda veya Office Outlook 2007'de yeni bir ileti oluşturduğunuzda, Word belgeniz veya Excel çalışma sayfanız gibi pek çok benzerlik göreceksiniz. Pencerenin üst kısmındaki yeni görünümü de fark edeceksiniz.
Menülerin ve araç çubuklarının olduğu eski görünümün yerine, pencerenin üstündeki Şerit getirildi. Şerit, nasıl kullanıldıklarını zaten bildiğiniz komutları almak için tıklattığınız sekmeleri içerir.Biraz zaman ve keşifle, Şerit'in size karşı değil, sizin için çalıştığını göreceksiniz. Gerçekten de Şerit, daha kolay bulunan komutlarla daha kolay kullanılan programlar gibi, Office kullanıcılarından (belki de sizden) gelen isteklere yanıt olarak geliştirilmiştir.















Microsoft Office Word 2007 Kısayolları
















WORD KESTİRMELERİ
SAYFA SONUNU KENDİNİZ BELİRLEMEK İÇİN:
Sayfa sonunun yapılacağı satıra gelin ve ENTER yerine CTRL + ENTER tuşlarına basın.
BİR BELGE PENCERESİNİ KLAVYEDEN KAPATMAK İÇİN
CTRL + W tuşuna basmanız yeterlidir.
KÜÇÜK HARFLERİ BÜYÜK HARFLER YAPMAK İÇİN
Değiştireceğiniz metni seçin, SHIFT + F3 tuşuna basın. Harfler istediğiniz dizilime (sadece ilk harfler büyük, hepsi büyük, vs...) gelen kadar da bunu tekrarlayın.
ÜSLERİ YAZMAK İÇİN
Sayıyı yazın, CTRL + SHIFT + 4 tuşlarına basın (imleç yukarı çıkacaktır), üssü yazın, tekrar CTRL + SHIFT + 4 tuşlarına basın ve boşluk bırakarak devam edin.
GİZLİ KARAKTERLERİ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN
SATIR sonu, boşluk, TAB gibi gizili karakterleri görmek için CTRL + SHIFT + 8 tuşlarına basmanızın yeterli olduğunu biliyor muydunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder